Teleferik ile Uludağ’a Çıkın
Türkiye’nin ilk teleferiği olan Bursa Teleferik; Toplam 144 kabin ve 20 saniyede bir kabin ile Uludağ Sarıalan ve Oteller Bölgesi’ne hızlı, konforlu ve güvenli seyahat imkânı sağlamaktadır.
Uludağ, antik çağlardaki ismiyle Olympos Dağı’nın dört mevsim muhteşem doğasının arasında yapacağınız bu seyahat sizin için unutulmaz olacaktır. Teleferik’in varış duraklarından ilki olan Sarıalan’da, dilerseniz ormanın içerisindeki tesislerde doğa kampı ve doğa yürüyüşü yapabilir dilerseniz restoranlarda mangal keyfi yapabilirsiniz. Teleferik’in son durağı ise Oteller Bölgesi ve Kayak Merkezi’dir. Kışın buraya teleferik ile çıkarsanız kayak yapabilir ve karda sucuk ekmeğin keyfini çıkarabilirsiniz.
Alternatif güzergah olarak Çekirge yolu üzerinden planlama yapmak isteyenler, hem restoranımızda kahvaltı ya da akşam yemeği seçenekleri ile bu güzergahta enfes manzara eşliğinde mola vermiş olurlar.
Balkon kafe hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.
Menümüzü incelemek için tıklayın.
Döner Kebabı’nın Tadını Çıkarın
Köklü bir geçmişi, pişirme şekli ve kendine has sunumuyla Bursa yemek kültürünün en köklü ve en özel ürünlerinden birisi olan bu lezzet, ilk olarak kebapçıların yaygın olduğu Bursa’nın Kayhan çarşısında ortaya çıkmıştır. Bursa denince akla ilk gelen lezzetlerden bir tanesidir. Uludağ yaylalarındaki otlar ve kekik ile beslenen kuzuların etleri ve dana eti karıştırılarak kıyma haline getirilip şişe geçirilir. Sonrasında dikey olarak, kömür ateşinin etrafında döndürülerek kızartılır. Kızartılan etler bıçakla ince ince kesilerek servis için hazırlanan tabakta yer alan kızartılmış ve küp şeklinde kesilmiş pidelerin üzerine konulur. Son olarak üzerine domates sosu, tereyağı gezdirilip kenarına yoğurt ve közlenmiş patlıcan konularak servis edilir.
Bursa’ya Özgü Cantık’ın Tadına Bakın
Tarihi Kayhan Çarşısı başta olmak üzere Bursa’nın birçok fırınlarından çıkan bu lezzet, yapılış tarzı ve sunum şekliyle Bursa’ya has bir pide çeşididir. Mayalanmış hamurun üzerine zengin içerikli kıyma, kuşbaşı şeklinde kesilmiş etin harcı veya kaşar peyniri konulur ve taş fırınların içinde pişirilerek servise hazır hale getirilir.
Güne Tahinli Pide İle Başlayın
Bursa’nın tarihi fırınlarda Bursa’nın eşsiz hamur işi lezzetleri olan tahinli pide ve cevizli lokumun tadında bakmadan geçmeyin.
XIX. yy’ın ikinci yarısında Balkan göçmenleri ile Bursa’ya gelen bu lezzet, Bursa’da kahvaltıların vazgeçilmezidir.
Bursa’da birçok pastane ve fırınlarda bulabileceğiniz bu lezzet, mayalı hamurun üzerine pekmezli tahin ve az miktarda şekerin dökülmesiyle hazırlanır. Sonrasında taş fırınlarda pişirilerek servise hazır hale getirilir.
Pideli Köfte Yemeden Gitmeyin
Sunumu, içeriği ve malzemesi ile sadece Bursa’da bulabileceğiniz yerel bir lezzettir.
Evliya Çelebi’nin eserinde de yerini almış olan bu lezzet, asırlardır Bursa mutfağının en önemli yöresel yemeklerinden bir tanesidir. Bursa’nın Kayhan Çarşısı’ndaki köfteci dükkânlarında ortaya çıkmış bir lezzet olarak bilinir. Yapılışında kullanılan kızartılmış ve küp şeklinde kesilmiş pidelerin üzerine Kayhan Çarşısı’nın meşhur köftesi konulur ve üzerinde domates sosuyla birlikte tereyağı gezdirilir. Son olarak kenarına yoğurt konularak servise hazır hale getirilir.
Osmanlı Padişah Külliyeleri’ni Gezin
Osmanlı’nın kurucu padişahlarının UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren külliyelerini ziyaret edin.
Osmanlı’nın beylikten devlete geçişin filizlerinin yeşerdiği ilk başkent Bursa, devletin 36 padişahından kurucu padişahlar olarak bilinen ilk 6’sının ebedi istirahatgahıdır.
Sevdiklerinize Kestane Şekeri Alın
Bursa’nın simgesi olan Uludağ’ın, eteklerindeki kestane ağaçlarından toplanan kestanelerle yapılan bu tatlı, lezzetini ve formülünü yıllardır koruyarak günümüze kadar gelmiştir. Bursa’nın en bilinen özgün lezzetlerinden biridir. Bu tatlının yapımında kullanılan kestaneler kaynatılıp kabuğu soyularak öncesinde özel olarak hazırlanan şerbetin içine konulur ve bir gün boyunca bekletildikten sonra servise hazır hale gelir.
Ulucami’nin Eşsiz Hat Sanatlarını Görün
Ulucami’nin duvarlarını süsleyen benzersiz hat çalışmaları ile minberini görün.
Ulucami, Osmanlı mimarisinde, çok kubbeli cami formunun en büyük örneği olmuştur. Cami’nin içinde bulunan ve bazıları Abdülfettah Efendi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Sami Efendi, Şefik Efendi gibi meşhur hattatlara ait olan 129 adet yazı, hat sanatının özgün örnekleri olarak gösterilmektedir. Fil ayakların her yüzünde celî sülüs ve kûfî hatlarla Esmâü’l-Hüsnâdan örnekler yazılmıştır. Ayrıca camide Sultan II. Mahmud’a ait bir levha da bulunmaktadır.
Caminin kündekârî tekniğinde, çivi veya bir başka bağlayıcı kullanmadan, birbirine geçme parçalardan oluşan minberi bir sanat eseri niteliğinde olup, Hacı Muhammed bin Abdülaziz bin İbnü’d-Devâkî tarafından yapılmıştır. Minberin doğu yüzünde güneş sistemi, batı yüzünde ise Samanyolu galaksisi tasvir edilmiştir. Ayrıca minberin kapısı üzerinde bulunan kitabede, Yıldırım Bayezid’in emriyle caminin H.802 (1399) yılında tamamlandığı belirtilmektedir.
Sizde Bursayıkeşfederken profesyonel servis hizmeti almak isterseniz bizi arayabilirsiniz
Görsel &Kaynak: gotobursa